αόρατη ορθοδοντική για παιδιά και εφήβους

Στην Ορθοδοντική θεραπεία παιδιών και εφήβων χρησιμοποιούμε μια σειρά από θεραπευτικές επιλογές που εξασφαλίζουν τη σωστή διαμόρφωση της οδοντοστοιχίας αλλά και την ιδεώδη σύγκλειση (ο τρόπος που πατάνε τα πάνω με τα κάτω δόντια).

Πιο συγκεκριμένα:

Στην ηλικία των 8-9 ετών συχνά είναι χρήσιμη μια Ορθοδοντική θεραπεία πρώτης φάσης, η οποία μας εξασφαλίζει ότι εάν χρειαστεί θεραπεία με σιδεράκια (μετά τα 10) αυτή δεν θα απαιτήσει εξαγωγές μονίμων δοντιών.

Αυτή η mini θεραπεία συνήθως συνίσταται στην διεύρυνση (αύξηση του μήκους) του άνω ή του κάτω οδοντικού τόξου.

Το κέρδος που προκύπτει είναι διπλό. Από τη μια περισσότερος χώρος για τη διευθέτηση των δοντιών στο τόξο ενώ από την άλλη αρμονικό ταίριασμα (σύγκλειση) της άνω με την κάτω κατά την μάσηση.

Λίγο αργότερα στην ηλικία των 10 –11 ετών περίπου είναι η ώρα να αποφασίσουμε εάν απαιτείται κανονική Ορθοδοντική θεραπεία με σιδεράκια και λειτουργικά μηχανήματα.

Οι επιλογές μας εδώ είναι είτε τα κλασικά, μεταλλικού χρώματος, είτε τα λευκά (κεραμικά ή πολυεστερικά) σιδεράκια. Ο τρόπος που λειτουργούν είναι ο ίδιος.

Τα κεραμικά σιδεράκια ταιριάζουν περισσότερο σ’ αυτόν που θέλει να αποκτήσει ένα όμορφο χαμόγελο αλλά τα μεταλλικά εξαρτήματα στο στόμα του προκαλούν ανησυχία. Χρησιμοποιούμε τότε κεραμικά σιδεράκιαα που είναι πολύ λιγότερο αντιληπτά!!

Με αυτό τον τρόπο, έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα των μεταλλικών χωρίς όμως τα σιδεράκια μας να είναι εμφανή παρά μόνο από πολύ κοντινή απόσταση!!

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι τα δόντια που είναι ίσια δεν είναι μόνο ωραιότερο χαμόγελο αλλά είναι λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από τις ασθένειες των δοντιών όπως είναι η τερηδόνα και η ουλίτιδα ή η περιοδοντίτιδα.

Γιατί να μας επιλέξετε;

Θεραπεία απο ειδικό Ορθοδοντικό

Η χρήση των διάφανων ναρθήκων δεν προυποθέτει μόνο την χρήση του κατάλληλου λογισμικού αλλά και την τεχνογνωσία που εξασφαλίζει η εκπαίδευση και η εμπειρία του ειδικού Ορθοδοντικού.

Ο ειδικός Ορθοδοντικός ,αξιοποιώντας την κλινική &ακτινογραφική εικόνα αξιολογεί το Ορθοδοντικό πρόβλημα και του προφίλ κάθε ασθενή, επιλέγει την κατάλληλη, κάθε φορά, μέθοδο αόρατης Ορθοδοντικής.

Εκτός από την Ορθοδοντική με νάρθηκες διαφόρων τύπων

invisalign logo logo cropped professionisti logo 11

υπάρχει πάντοτε και η γλωσσική Ορθοδοντική η οποία ενδείκνυται ιδιαίτερα σε περιστατικά ενηλίκων που απαιτούν εξαγωγές μονίμων δοντιών.

glossika

Στα ιατρεία μας η θεραπεία με συμβατικούς Ορθοδοντικούς μηχανισμούς μπορεί κατά περίπτωση να συνδυαστεί & με νάρθηκες ή με γλωσσικά σιδεράκια.

Επίκεντρο μας ο ίδιος ο ασθενής
Αποτέλεσμα με διάρκεια

Επικοινωνείστε μαζί μας

Name*

Email*

Subject*

Message*

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

28η Οκτωβρίου 337, 11144 - Άνω Πατήσια

+30 210 2019366

info@aorati-orthodontiki.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Δραγατσανίου 18, 16674 - Ελληνικό

+30 210 9968480

info@aorati-orthodontiki.gr

COPYRIGHT © 2018 aorati-orthodontiki.gr