Γνωρίστε μας..

ενημερωθείτε για τη φιλοσοφία της ομάδας μας αλλά και για τον ορθοδοντικό μας..

Φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πλέον σύγχρονων θεραπευτικών προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση ορθοδοντικών προβλημάτων σε παιδιά & ενήλικες.

H εφαρμογή αυτή βασίζεται στη δημιουργία εξατομικευμένων θεραπειών για κάθε ηλικία και κάθε Ορθοδοντική διαταραχή.

Η εξατομίκευση αφορά την κάλυψη των συγκεκριμένων αισθητικών – λειτουργικών απαιτήσεων πάντα σε συνάρτηση με τις οικονομικές δυνατότητες κάθε ασθενή.

Στα παιδιά:

  • Η έγκαιρη διάγνωση του Ορθοδοντικού προβλήματος οδηγεί πάντα σε αντιμετώπιση που είναι λιγότερο χρονοβόρα και κοστώδης

  • Η πρόοδος της Ορθοδοντικής θεραπείας γίνεται πάντα σε επικοινωνία με τον θεράποντα Οδοντίατρο για την πρόληψη τυχόν βλαβών προβλημάτων που θα οφείλονται στην πλημμελή τήρηση σωστής στοματικής υγιεινής.

  • Η έναρξη της θεραπείας, με ακίνητους μηχανισμούς, δεν γίνεται ποτέ πριν την κατάλληλη ηλικία ώστε οι νεαροί ασθενείς να μην ταλαιπωρούνται με ασκόπως μακροχρόνιες θεραπείες. Κατά αντίστοιχο τρόπο η Ορθοδοντική θεραπεία δεν καθυστερεί να ξεκινήσει ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αυξητικό δυναμικό του νεαρού ασθενή για την ευκολότερη διόρθωση του προβλήματος και την ελαχιστοποίηση της ανάγκης για εξαγωγή μονίμων δοντιών.

Στους ενήλικες:

Οι βασικές αρχές της Ορθοδοντικής επιστήμης ισχύουν στους ενήλικες κατά παρόμοιο τρόπο με τα παιδιά με 3 όμως διαφοροποιήσεις:

  • Δεν υπάρχει εδώ η δυνατότητα τροποποίησης της ανάπτυξης της άνω ή της κάτω γνάθου

  • Ο παράγων χρόνος είναι πολύ σημαντικός. Αυτό πρέπει να κάνει τον Ορθοδοντικό να προυπολογήσει, με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, τη διάρκεια της Ορθοδοντικής θεραπείας

  • Η ορατότητα των μηχανισμών μας είναι ο σημαντικότερος παράγων. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο ιστότοπος αυτός ονομάζεται αόρατη Ορθοδοντική. Τα τελευταία χρόνια η Ορθοδοντική των ενηλίκων γίνεται σε μεγάλο βαθμό με μηχανισμούς που είναι κυριολεκτικά αόρατοι. Αυτί είναι είτε οι γλωσσικοί μηχανισμοί είτε οι διάφανοι νάρθηκες (aligners). Τέτοιοι είναι οι Invisalign, Air Nivol, Clear Aligners όπως και πολλοί άλλοι.

Βασίλης Καλαμάτας
Βασίλης ΚαλαμάταςΟρθοδοντικός

Επικοινωνείστε μαζί μας

Name*

Email*

Subject*

Message*

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

28η Οκτωβρίου 337, 11144 - Άνω Πατήσια

+30 210 2019366

info@aorati-orthodontiki.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Δραγατσανίου 18, 16674 - Ελληνικό

+30 210 9968480

info@aorati-orthodontiki.gr

COPYRIGHT © 2018 aorati-orthodontiki.gr